POLITYKA PRYWATNOŚCI

§.1 Informacje ogólne.

  1. Podstawą prawną jest Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

  2. Operatorem Serwisu i jednocześnie Administratorem Danych jest BODETKO IA LABORATORIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA z siedzibą w Nowym Dworze Mazowieckim ul. Magistracka 4, 05-100, REGON: 366063830 NIP: 5311695662 KRS: 0000651496.

  3. Kontakt z osobą nadzorującą przetwarzanie danych osobowych w organizacji usługodawcy jest możliwy drogą elektroniczną pod adresem email: biuro@bodetkolash.eu lub/i drogą oficjalną poprzez zapytanie na adres korespondencyjny.

§.2 Pozyskiwane dane

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

  2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzu informacje,

    2. Poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka"),

    3. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego.

  3. Dane osobowe Klientów są zbierane w przypadku:

    1. Rejestracji konta w Sklepie Internetowym, w celu sprawnego korzystania z jego funkcji,

    2. Składania zamówienia w Sklepie Internetowym, w celu wykonania umowy sprzedaży.

  4. W procesie rejestracji konta w Sklepie Internetowym, Klient podaje:

    1. Tytuł: Pan lub Pani (checkbox),

    2. Imię*,

    3. Nazwisko*,

    4. Adres e-mail*,

    5. Hasło* (min. 5 znaków),

    6. dane adresowe:

      • Kraj*,

      • Imię*,

      • Nazwisko*,

      • Firma,

      • Adres* (ulica, skrytka pocztowa, nazwa firmy),

      • Adres c.d. (numer lokalu, budynku, piętro itp.),

      • Kod pocztowy*,

      • Miasto*,

      • Dodatkowe informacje,

    7. Numer telefonu stacjonarnego*,

    8. Numer telefonu komórkowego* (przynajmniej jeden numer należy podać),

    9. Możliwość nadania adresowi skróconej nazwy*.

  5. Podczas rejestracji konta w Sklepie Internetowym Klient sam ustala hasło dostępu. Ma również możliwość jego zmiany w późniejszym czasie,

  6. W procesie zamówienia w Sklepie Internetowym, Klient podaje następujące dane:

    1. Kraj,

    2. Imię,

    3. Nazwisko,

    4. Dane adresowe:

      • Ulica w raz z numerem lokalu,

      • Kod pocztowy,

      • Miejscowość.

    5. Numer telefonu,

    6. Dodatkowa wiadomość (komentarz do zamówienia, opcjonalnie),

    7. Zgoda na warunki świadczenia usługi (regulamin)

  7. Jeżeli podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy, wówczas dane osobowe Klienta przetwarzane są przez BODETKO IA LABORATIES SP. Z O. O. SPÓŁKĘ KOMANDYTOWĄ tak długo, jak jest to niezbędne do realizacji umowy, natomiast po tym czasie aż do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń do 5 lat po realizacji umowy.

§.3 Użytkownik – dane osobowe

  1. Użytkownik posiada następujące prawa w związku z przetwarzaniem jego Danych Osobowych przez Administratora:

    1. Prawo dostępu do swoich Danych Osobowych,

    2. Prawo do sprostowania przetwarzanych danych,

    3. Prawo do usunięcia danych („prawo do bycia zapomnianym”),

    4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych,

    5. Prawo do przenoszenia danych,

    6. Prawo do wyrażenia sprzeciwu na dalsze przetwarzanie danych,

    7. Prawo do niepodlegania decyzjom opartym wyłącznie na automatycznym przetwarzaniu np. profilowaniu.

  2. Realizacja każdego z powyższych praw następuje na wniosek Użytkownika. BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA rozpatruje przesłany wniosek i odsyła odpowiedź w ciągu 1 miesiąca od dnia jego otrzymania.

  3. Korzystając z nich Użytkownik może w każdej chwili wycofać zgodę na dalsze przetwarzanie danych dla celów, które jej wymagają, z zastrzeżeniem danych wymaganych do realizacji umowy pomiędzy BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWĄ, a klientem.

  4. BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA zastrzega, że ma możliwość udzielenia odpowiedzi na wniosek, jak i w terminie późniejszym niż podany wyżej z powodu liczby zapytań lub skomplikowanego charakteru przesłanego zapytania. Przez skomplikowany charakter rozumiemy konieczność zbadania danych z kilku systemów informatycznych, potrzebę konsultacji z więcej niż jedną osobą z działu lub działów w celu zdobycia informacji będących przedmiotem wniosku. Klient zostanie każdorazowo poinformowany o zmianie terminu.

  5. Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych pod adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

§.4 Przetwarzanie danych w marketingu internetowym.

  1. Na podstawie danych zebranych w plikach cookie profilujemy reklamy zgodnie z uprzednio przeglądanymi przez Ciebie treściami i dostosowujemy kategorie poszczególnych ofert. Do tego celu wykorzystujemy narzędzia zewnętrzne następujących operatorów:

    1. Google Analytics,

    2. Google AdWords,

    3. Google Search Console,

    4. Facebook.

  2. Monitorujemy aktywność użytkowników wchodzących na niniejszy serwis w celach statystycznych przy wykorzystaniu narzędzi analitycznych Google (Google Analytics).

  3. W systemach analitycznych Google Analytics dane będą przechowywane przez 24 miesiące, po czym zostaną usunięte.

§.5 Przetwarzanie danych – procesorzy

  1. Dane osobowe Klienta przekazywane są usługodawcom, z których pomocy korzysta BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA przy prowadzeniu Sklepu Internetowego. Usługodawcy ci w zależności od treści umowy i okoliczności, podlegają poleceniom BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKI KOMANDYTOWEJ w sprawie celów i metod przetwarzania danych (podmioty przetwarzające) lub samodzielnie owe cele i sposoby określają (administratorzy).

  2. Podmioty przetwarzające. BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe tylko na polecenie BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKI KOMANDYTOWEJ. Należą do nich m.in.:

    1. Dostawcy świadczący usługę hostingu:

      • Home.pl: spółka akcyjna z siedzibą w Szczecinie pod adresem ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonym przez Sąd Rejonowy Szczecin – Centrum w Szczecinie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000431335, REGON 811158242, NIP 8522103252.

    2. Dostawcy zapewniający systemy do marketingu:

      • Google AdWords: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

      • Pixel Facebook: Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square Grand Canal Harbour Dublin 2 Ireland.

    3. Do analizy ruchu w Sklepie Internetowym:

      • Google Analytics: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

      • Google Search Console: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

    4. Telefony komórkowe oparte o system Android: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

    5. Dostawcy świadczący usługę poczty serwerowej: Home.pl spółka akcyjna z siedzibą w Szczecinie pod adresem ul. Zbożowa 4, 70-653 Szczecin, zarejestrowana w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, prowadzonym przez Sąd Rejonowy Szczecin – Centrum w Szczecinie XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000431335, REGON 811158242, NIP 8522103252.

    6. Dostawcy świadczący usługę poczty internetowej: 

      • Gmail: Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA.

    7. System obsługi newsletterów: Freshmail spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie przy alei 29 Listopada 155 C, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000497051, REGON: 123040091, NIP: 6751496393.

  3. Administratorzy. BODETKO IA LABORTOATIES SP. Z O. O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA korzysta z dostawców, którzy nie działają wyłącznie na polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych.

    1. System płatności internetowych:

      • Przelewy24: DialCom24 Sp. z o.o. 60-327 Poznań, ul. Kanclerska 15.

  4. W przypadku dokonania zakupu w Sklepie Internetowym, dane mogą być przekazywane, wedle wyboru Klienta, następującym podmiotom w celu doręczenia zamówionych towarów:

- Poczta Polska S.A.: Centrala Poczty Polskiej S.A. ul. Rodziny Hiszpańskich 8 00-940 Warszawa.

§.6 Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.

  2. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

    1. Tworzenia statystyk, które wyjaśniają, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze sklepu internetowego, co umożliwia poprawę ich struktury i zawartości;

    2. Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której nie musi on na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;

    3. Określania profilu użytkownika w celu ukazania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google i Facebook.

  3. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach:

    1. Polityka ochrony prywatności Google Analytics:

https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl

    1. Polityka prywatności Google Search Console: https://policies.google.com/privacy

    2. Polityka prywatności Google AdWords:

https://policies.google.com/privacy?hl=pl&gl=pl

    1. Polityka prywatności Facebook:

https://www.facebook.com/privacy/explanation

    1. Polityka prywatności Presta Shop:

https://www.prestashop.com/en/privacy-policy

    1. Polityka prywatności Przelewy24:

https://www.przelewy24.pl/polityka-prywatnosci

  1. Pliki cookie mogą być używane przez sieci reklamowe, głównie sieć Google i Facebook, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki Użytkownik korzysta z Serwisu. Mogą tym samym zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie przebywania na danej stronie.

  2. W ramach informacji o preferencjach Użytkownika zbieranych przez sieć reklamową Google Użytkownik może przeglądać i edytować informacje pochodzące z plików cookies z pomocą narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

§.7 Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie z naszej witryny internetowej.

  2. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

    1. Internet Explorer

    2. Chrome

    3. Safari

    4. Firefox

    5. Opera

    6. Android

    7. Safari (iOS)

    8. Windows Phone

    9. Blackberry

§.8 Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

  2. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi witrynę internetową.

§.9 Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych oraz w ramach realizowanej umowy.

§.10 Postanowienia końcowe

  1. Administrator Serwisu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.

  2. Data wprowadzenia polityki prywatności: 16.07.2018